r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliapudingos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1598 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1820 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1598 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 cs. vaníliás cukorral és a sima cukorral feltesszük forralni.
  2. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét szintén 2 cs. vaníliás cukorral felverjük.A sárgáját kikeverjük a vaníliás pudingporral, kevés tejet kiveszünk a forralásra szántból, és csomómentesre keverjük.
  3. Amikor forrni kezd a tejecske, két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tetejére, amikor szépen megnövekedtek kiszedjük egy tálra. Miután kifőztük az összes habgaluskát, folyamatos keverés mellett (én habverővel csinálom)beleöntjük a tojássárgákat igyekezve, hogy ne csomósodjon. Finom sűrűségűre főzzük, és amikor forr, elzárjuk.
  4. Egy szűrő segítségével átöntjük egy nagyobb tálba alét, és rákanalazzuk a habgaluskákat. (Isteni az illata.)
  5. Hidegvízbe állítva hűtjük le, vagy kirakjuk egy kicsit a konyhaablakba (így télen), ezután a hűtőbe. Amikor kellően lehűlt, tálaljuk kisebb tálkákban, isteni finom így hidegen.
  • Receptkönyvben: 533
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 466
  • Össznézettség: 403613
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először párom kedvéért csináltam, de nagyon féltem tőle, aztán rájöttem, hogy nagyon egyszerű, az évek során alakult ki ez a végleges összetétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...