r
Nosalty Logó

Váncza-féle zsúrpogácsa - Tejfölös pogácsa 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Váncza-féle zsúrpogácsa - Tejfölös pogácsa 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6826.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    3229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle.
  3. Tetejüket késsel recésre bevágvjuk, tojássárgájával beecseteljük.
  4. A pogácsákat zsírozott-lisztezzet tepsiben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 55657
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen nagy becsben tartom az összes kis receptes papírfecnit, szakácskönyvet, meg úgy általában mindent, aminek köze van az én Dédimhez. A Váncza-féle könyvet szerintem nem kell bemutatni, "A mi süteményes könyvünk" néven fut már jóval több, mint fél évszázada. Az eredetit még 1936-ban adták ki, Váncza József írta, és aranyos kis rajzokkal reprezentálta a finomabbnál finomabb, háború előtti sütiket. Nekem sajnos "csak" egy utónyomás van meg, de sebaj, azért a sütik így sem vesztenek az értékükből. Egyébként nagyon szép, tenyérbe simuló könyv, a rajzok is tényleg igényesek, a recepteket meg nem győzöm dicsérni. Ezt most éppen azért, mert ahogy Váncza úr jellemzi, tényleg "igen gyors", és jellemzően minden van otthon, ami kell hozzá. A zsírt természetesen lehet helyettesíteni vajjal is. A recept eredeti szövege: "48 deka lisztet 21 deka fagyos zsírral, 1/2 ek. sóval, 1 tojással, 1 csomag Váncza-sütőporral és 2 deci tejfellel összegyúrunk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszakítjuk, tetejüket késsel recésre bevágva, tojássárgájával beecseteljük. Közepes tűznél, egyenletesen megsütjük." Még több duma itt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...