r
Nosalty Logó

Valentin-napi torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szandal
Valentin-napi torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

734
Kalória
11.4g
Fehérje
109.7g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
49.8g
Víz
168.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
62.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

Összesen 8811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    333.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6838.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1316.3 g
  • Cukor
    750 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    597.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 8811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet és a cukrot kimérjük, a sütőport a lisztbe szórjuk, elkeverjük, a tojásokat kettéválasztjuk, külön-külön felverjük őket. A fehérjéhez a cukor 1/3 részét keverjük hozzá, majd félretesszük.
  2. A sárgáját a többi cukorral felverjük, majd lassan a sütőporos lisztet hozzáadagoljuk, ha túl sűrű, vízzel higítsuk, tejföl állagúra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk a masszát.
  3. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt szív alakú tortaformába öntjük a masszát, és 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez a pudingot csináljuk meg először, zselatint is adunk hozzá, ha kész, hűlni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a vajat és a kihűlt pudingot.
  5. A kész és kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk el, majd töltsük be a krémmel. Vékonyan az oldalát is kenjük be, hogy a fondant-t rá tudjuk simítani.
  6. Megszínezzük a fondant-t, és kinyújtjuk akkorára, hogy befedje a tortát. A maradék fondant-ból díszítést készítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valentin napra tökéletes ajándék a szerelmednek! :) Bármilyen töltelékkel lehet tölteni, a lényeg, hogy ne aromát, hanem igazi alapanyagot használj! Pl.:eperkrémbe igazi eper is legyen a puding mellett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!