Valentin-napi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szandal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
32g tojás40 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g víz0 kcal
A krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
14 kcal
-
42g tej23 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
2g zselatin6 kcal
A díszítéshez (fondant)
-
3g pillecukor11 kcal
-
23g porcukor90 kcal
-
1g víz0 kcal
-
2g margarin12 kcal
Összesen
734
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
420g finomliszt1529 kcal
-
420g cukor1625 kcal
-
23 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g víz0 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A díszítéshez (fondant)
-
40g pillecukor127 kcal
-
280g porcukor1084 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g margarin143 kcal
Összesen
8811
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
12g tojás15 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
A krémhez
-
15.6g gesztenyemassza28 kcal
-
1.4g csokoládés pudingpor5 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
6.2g habtejszín18 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
A díszítéshez (fondant)
-
1.2g pillecukor4 kcal
-
8.7g porcukor34 kcal
-
0.2g víz0 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
734
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.8 g
Zsír
-
Összesen 333.5 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 2020 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6838.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 1930 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 2580 mg
-
Nátrium 1832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1316.3 g
-
Cukor 750 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 597.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 1124 mg
-
Retinol - A vitamin: 2921 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 637 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1784 micro
Összesen
8811
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
42 dkg finomliszt
-
42 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
500 g gesztenyemassza
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
5 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg vaj
-
20 g zselatin
A díszítéshez (fondant)
Elkészítés
A piskótához
- A lisztet és a cukrot kimérjük, a sütőport a lisztbe szórjuk, elkeverjük, a tojásokat kettéválasztjuk, külön-külön felverjük őket. A fehérjéhez a cukor 1/3 részét keverjük hozzá, majd félretesszük.
- A sárgáját a többi cukorral felverjük, majd lassan a sütőporos lisztet hozzáadagoljuk, ha túl sűrű, vízzel higítsuk, tejföl állagúra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk a masszát.
- Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt szív alakú tortaformába öntjük a masszát, és 20-25 percig sütjük.
- A krémhez a pudingot csináljuk meg először, zselatint is adunk hozzá, ha kész, hűlni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a vajat és a kihűlt pudingot.
- A kész és kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk el, majd töltsük be a krémmel. Vékonyan az oldalát is kenjük be, hogy a fondant-t rá tudjuk simítani.
- Megszínezzük a fondant-t, és kinyújtjuk akkorára, hogy befedje a tortát. A maradék fondant-ból díszítést készítünk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10657
- Feltöltés dátuma: 2011. december 01.
Ajánló
Valentin napra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szandal
3 recept
Valentin napra tökéletes ajándék a szerelmednek! :) Bármilyen töltelékkel lehet tölteni, a lényeg, hogy ne aromát, hanem igazi alapanyagot használj! Pl.:eperkrémbe igazi eper is legyen a puding mellett.