Vakarcs a szegények kenyere
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
60.9g finomliszt222 kcal
-
7.3g mangalica zsír66 kcal
-
24.4g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2973.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 772 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1231 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 96.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
4 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
Elkészítés
- A lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet, sütőport, és gyúrni kezdjük.
- Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetünk bele még tejet ízlés szerint. Ha túl puhának tartjuk, akkor pedig lisztet.
- Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk benne, a tetejét bevagdossuk, megkenjük olajjal vagy esetleg tojással, és közepesen meleg sütőbe toljuk fél órára.
- Fél óra után megnézzük, és kicsit pirítjuk még, ha szükséges, hogy a teteje is szép aranybarnára süljön.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 172
- Össznézettség: 65957
- Feltöltés dátuma: 2014. február 10.
Ajánló
Hagyományosan babgulyás mellé ajánlott étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kedves pótanyukámtól, Eszter anyumtól tanultam :) hó végére, mikor már kevés alapanyagunk van, de valami kiadósat szeretnénk csinálni, bableves mellé vagy csak önmagában teával is tökéletes vacsora, ebéd, ki hogyan szeretné :) Bármilyen zsírral készíthető, én most libazsírt használtam, mert az volt itthon :) Vigyázat, laktató! nem tűnik soknak, de én alig tudtam megenni belőle pár szeletet :) A sütőpor nem hagyományosan kerül bele, az eredeti receptben nincs, viszont érdemes beletenni, mert tényleg puhább a tészta, és az íze nem érezhető egyáltalán. Elhagyható. Nekem most tejfölöm sem volt itthon, a tej is tökéletes bele. Viszont aki akarja, az tejföllel is csinálhatja, ugyanis semmi különbség nem lesz, max annyi, hogy ez fogja össze a tésztát a zsír mellett. Puha tésztát kell kapjunk, akkor az igazi! :)