r
Nosalty Logó

Vajsör Mon Chy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vajsör Mon Chy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2444 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 409 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 2444 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük a sört egy serpenyőbe, keverjük hozzá a gyömbért, szegfűszeget, szerecsendiót. Lassan felforraljuk. Miután felforrt, pároljuk a sört alacsony lángon 15-20 percig, hogy az összes alkoholtartalom elpárologjon belőle (ha alkoholosan akarjuk, akkor rövidebb ideig is lehet párolni). Az eredeti recept 140 fokot írt, én soha nem mértem, de így is jó lett, csak oda kell figyelni.
  2. Ha végzünk a párolással, vegyük le a serpenyőt a tűzről és keverjük bele a cukros, krémes tojássárgáját. Ezek után tegyük vissza a tűzre a serpenyőt, folyamatos kevergetés mellett várjunk addig, amíg egy kicsit sűrűbb lesz (figyeljünk arra, hogy a cukor még ne karamellizálódjon).
  3. Kb. 5 perc alacsonyabb hőfokon kevergetés után adjuk hozzá a vajat az italhoz, és továbbra is alacsony lángon kevergessük. Mikor a vaj már teljesen felolvadt, kézi habverővel habosítsuk fel egy kicsit.
  4. 10 perc elteltével vegyük le a tűzről és várjuk meg, amíg kicsit kihűl.
  5. Mielőtt szétosztjuk, egy picit lehet újra habosítani és mehet a tejszín a tetejére :)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3884
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a Harry Pottert. Angliában ittunk vajsört, itthon sokat próbálkoztunk az előállításával, és ez a neten talált recept hasonlított hozzá a legjobban. Ez a recept az 1500-as évekből való a Tudorok idejéből :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...