r
Nosalty Logó

Vajkaramellás mogyoróbonbonok keksz alapon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SweetSzenilla
Vajkaramellás mogyoróbonbonok keksz alapon
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 7037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    328.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    940.8 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 7037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 466 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként pirítsuk meg sütőben a mogyorót (vagy más diófélét). Sokkal finomabb lesz így pörkölve. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, simára keverjük. Ezután öntjük hozzá a felforrósított tejszínt. Egyneművé keverjük, és félrehúzzuk a tűzről.
  2. A mogyorót kisebb darabokra vágjuk, majd leöntjük a karamellel, és jól összeforgatjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd zöld diónyi gombócokat formálunk a kezünkkel. 20 percre fagyasztóba rakjuk. Ezt azért, hogy részben jobban ketté tudjuk vágni, másrészt a hidegre hamarabb ráköt a csokimáz.
  3. A csokoládét mikróban felolvasztjuk. Kivesszük a fagyóból a bonbonokat, és félbevágjuk őket. Mindegyik kekszre teszünk egy kicsi olvasztott csokit, majd a bonbon vágott felével rátesszük. Itt a csoki ragasztó funkciót tölt be. Hagyjuk, hogy megkössön a csoki (hűtőbe vagy fagyasztóba vissza is tehetjük).
  4. Ha ráragadt kellőképpen, fejjel lefelé belemártjuk a csokiba. Tetejét díszíthetjük fehér csokival, kókuszforgáccsal vagy reszelékkel, apró diófélékkel, kekszmorzsával, aszalt gyümölccsel, liofilizált gyümölccsel. Ha ajándékba készítjük, mutatós és elegáns lesz aranyporral díszítve. Szóval csak a fantázia szab határt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 967
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajkaramellás mogyoróbonbonok keksz alapon
SweetSzenilla 57 recept

Nyáron a nagy melegekben kifejezetten hálás és nagyszerű édesség, amikor nem akarjuk begyújtani a sütőt. Rám jött az édesség ehetnék, és az itthon lévő hozzávalókból ezt találtam ki. Muszáj volt a bonbonkák édességét valamivel kompenzálni, ezért ültettem rá őket egy-egy kekszre. Készíthetjük dióval, török mogyoróval, kesudióval, mandulával, bármivel, ami otthon van. Hát az eredmény fergetegesre sikeredett. :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...