Vajban sült kakukkfüves újburgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
252
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1006
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 164.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
252
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 977.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 658.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1006
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az újburgonyát alaposan megmossuk, a héját rajta hagyjuk, de kefével alaposan megsikáljuk.
- 2-3 cm-es karikákra vágjuk, és hideg vízben átmossuk.
- Kivajazott tepsibe, egy rétegben helyezzük a burgonya karikákat, és alaposan megborsozzuk. Kevés sót is adhatunk hozzá, de inkább sütés után sózzunk.
- A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, és a burgonyával összeforgatjuk. Vajdarabkákat teszünk a tetejére, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Hozzáadjuk a héjástól összezúzott fokhagymagerezdeket, és néhány ág egészben hagyott kakukkfű ágat, és készre sütjük. Néha forgassunk rajta, hogy mindenhol ropogósra süljön.
- Tálaláskor sózzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7633
- Feltöltés dátuma: 2013. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Nagyon finom köret sültek mellé, de mi most megörülve a már kapható újkrumplinak, csak magában, fokhagymás mártogatóssal fogyasztottuk. A mártogatóshoz összekeverünk fele arányban joghurtot és tejfölt, belenyomunk 2 fokhagymagerezdet, hozzáadunk kevés mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A mártogatóst fogyasztás előtt jól behűtjük.