r
Nosalty Logó

Vajbabos-gombás paradicsomszósz

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Vajbabos-gombás paradicsomszósz
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

715
Kalória
31.5g
Fehérje
123.8g
Szénhidrátok
12.4g
Zsír
520.6g
Víz
30.8g
Koleszterin
13.6g
Rost
18.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 2859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 88 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1775 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5347.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    2180 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    2082.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    824 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1838 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    7100 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    7895 micro
Összesen 2859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1395 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A kacsazsírt felolvasztjuk, a finomra vágott főzőhagymát és az áttört fokhagymát a sóval, fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  2. Beletesszük a felkockázott zöldpaprikát, a rózsáira szedett karfiolt, a kis babérlevelet, köményt, sót és borsot, a paradicsomlevet, és kis lángon főzzük, amíg már majdnem puha.
  3. Ekkor tesszük bele a gombát és a vajbabot, szükség szerint fűszerezzük, és ha kell, öntsünk még bele paradicsomlevet. Ekkor tegyük bele az oregánót, a bazsalikomot, petrezselymet, ezekkel már csak rövid ideig főzzük össze, kb. 40-45 perc alatt készen van, 150-160 fokon főzve. Hagyjuk főni, hogy a szaftja besűrűsödhessen egy kicsit. A felesleges víz, elpárolog.
  4. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát (előírás szerint), leszűrjük, tálaljuk egyben, vagy külön a szósszal (ha a szósszal egybe keverve tálaljuk, a főzővízbe ne tegyünk olajat).
  5. Tálaláskor sajttal, citromos bazsalikommal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Nagyon finom friss kis fej karfiolt kaptam, és egy jó kis adag vajbabot szedtünk, azaz sárga hüvelyű babot, de ez csak zsengén jó. Már finom leves készült belőle, így jött a gombával és a friss paradicsomlével készülő szósz ötlete.:-)) A friss zöldfűszerek is a kertben várnak: csodás ízesítésre.:-)) Ennyi a történet, könnyű, nyárias, finom ebéd lett, elfogyott.:-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!