Vajbabfőzelék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
3g ecet0 kcal
Összesen
625
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
69.7g zöldbab19 kcal
-
24.4g tejföl48 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
1.4g leveskocka5 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
Összesen
87
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 707 micro
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2450 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 1611 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 531.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1711 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2828 micro
Összesen
625
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldbab
-
175 g tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A babot felrakjuk kevés vízben főni kis lángon. (Én úgy szoktam, hogy éppen ellepje, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.)
- Amikor már forr, belerakjuk a leveskockát (lehet csak sót is használni, de én így szoktam meg), addig főzzük, míg puha nem lesz a bab. Az elforrt vizet pótoljuk.
- Amikor már megpuhult a bab, kikeverjük a tejfölt a liszttel, merünk a levesből hozzá pár kanállal a hőkiegyenlítés miatt. Elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a főzelékbe. Hozzáadjuk az ecetet.
- Megvárjuk, hogy újra "felrottyanjon", és levesszük a tűzről.
- Tálalható házi fasírttal, előre fagyasztott húsokkal, bundás kenyérrel, pörkölttel, bármivel, amit szeretünk.
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 29944
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A férjem 1 éves külföldi út után, ahol nem igazán volt módja és lehetősége magyar ételeket enni, azt gondoltam, hogyha hazajön, mint a többiek, akkor a nagy magyar ételeket fogja kérni, mint pl. pörkölt, töltött káposzta stb. Ehhez képest vajbab főzelék volt az első kívánsága! :) A képen láthatót most csináltam, barátnőmtől kaptam 1 csomag friss vajbabot :).