r
Nosalty Logó

Vajas zsemle tejes tang zhonggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Vajas zsemle tejes tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Összesen 2789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4095.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 2789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Elkészítés

A tejes tang zhonghoz

  1. Elkészítjük a tejes tang zhongot: a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.
  2. A kelt tésztalangyos hozzávalóit összekeverjük a tang zhonggal, és kb. 10 perc alattfényes, rugalmas tésztát dagasztunk- kézzelvagy géppel.
  3. A tésztát (letakarva) kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ezután 8 egyenlőrészre osztva,zsemléket formázunk belőlük majdsütőlapon pihentetjük 20 percet.
  5. Ezalatt a sütőt 200 fokra melegítjük, a zsemlék tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk tetszés szerinti magvakkal. Itt mákot hintettem egy 'Smiley' stencilen keresztül.
  6. A zsemléket aranybarnára sütjük, majd rácson hűtjük. A zsemléket pedig nefújjuk le vízzel, mert így lett az egyik fiatal arcocskából hirtelen "öregapó" (baloldali a képen)!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1797
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 21.

Ajánló

Ha pillekönnyű, foszlós kelt tésztát akarunk készíteni puha héjjal, akkor ajánlom kipróbálásra. : ) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tombol a kísérletezés a tang zhonggal itt a NS-in! Először Szeva szakácsnál olvastam róla, majd Helena mutatott nekünk csodás kiflit, kalácsot ezzel a módszerrel. Évi néni pogácsája, na meg Fahéj tejes kalácsa után nekem is ki kellett próbálni ezt a "csoda-módszert"! Nem csalódtam; habkönnyűre kelt a tészta. Sokkal puhább, pufibb volt a tészta, mint amivel eddig valaha is dolgoztam! Sütés után pedig puha héjú, ruganyos, nagy-lyukacsos, foszlós bélű zsemléket kaptam.

Hozzávalók

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...