Vajas krumplipogácsa
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1931.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 225.9 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 927 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7724.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1140 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1997 mg
-
Nátrium 4250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 317.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1927 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 1893 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 574 micro
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Összegyúrjuk a lisztet, vajat, burgonyát, sütőport, sót, 1 db tojást és a tejfölt, majd hideg helyre tesszük pár órára, akár egy éjszakára is.
- Enyhén lisztezett felületen úgy hajtogatjuk, mint a levelestésztát, legaláb 4-5x.Tehát kinyújtjuk téglalap alakura és megkenjük 1 tojás és kevéske tej keverékével, majd hajtogatjuk. Minden nyújtás előtt megkenjük a tejes tojással. (érdemes a tej előtt kicsit elvenni a tojásból, hogy a végén legyen mivel lekenni a pogácsákat, így is elég 1 db tojás és spórolunk. :) A hajtogatás: először jobbról balra, majd balról jobbra, majd fentről le és lentről fel. A következőnél már csak jobbról középre és balról középre, stb. A többinél is így kell.)
- 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A végén kisujjnyira nyújtjuk és közepes pogácsaformával kiszaggatjuk, majd mehet a tepsibe.
- A kis pogácsákat megkenjük tojással, és még fél órát pihentetjük. A sütőt itt bemelegítjük, majd az idő leteltével mehet a sütőbe.
- Szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20166
- Feltöltés dátuma: 2012. március 05.
Ajánló
Szerintem bármikor fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet egy régi receptes füzetben, a Kincses Receptkönyvben találtam. Maradt ki krumplim, így adta magát ez a pogácsa. Tetszett, hogy kevés hozzávalóból lehet készíteni és a kihívás a hajtogatás miatt. Nem vagyok nagy szakértője sem a hajtogatásnak, sem a pogácsának, így kimaradt az a művelet, hogy minden hajtogatás után fél óra pihentetés szükséges, mint azt utólag megtudtam. Tehát ez a pogácsa még ennek hiányában is finom! Pesze, azért legközelebb megpróbálom a helyesnek mondott technikával. Nagyon helyes kis pogácsák, és ezt szó szerint kell érteni! Most elkészítettem másodszor, betartva a hajtogatások közötti fél órákat, elmomdhatom, hogy azért így finomabb! Tehát tessék csak hajtogatás közben pihentetni!