r
Nosalty Logó

Vajas kekszes-vaníliapudingos desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajas kekszes-vaníliapudingos desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliás pudingport elkeverjük a 6 evőkanál cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. A mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán 6-7 perc alatt sűrű pudingot főzünk, időközben kétszer átkeverjük. (De elkészíthetjük a pudingot a hagyományos tűzhelyen főzős módszerrel is.)
  2. Egy szögletes sütőformát kibélelünk folpackkal, és leteszünk az aljára egy sort a vajas kekszből. Erre pudingot kanalazunk, amit aztán vékonyan megszórunk reszelt csokoládéval. Újra keksz következik, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tetejére vajas keksz kerüljön.Ezután fóliával letakarva 1 órára az egészet hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Amikor az 1 óra letelt, a megdermedt desszertet egy lapos tálra vagy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és a tetejét megszórjuk csokireszelékkel.
  4. A tasak leírása alapján 2 ek. cukorral és 2,5 dl vízzel elkészítjük a színtelen tortazselét, majd amikor langyosra hűlt, rákanalazzuk a desszert tetejére. Folyassuk körbe az oldalain is. Amikor a zselé már majdnem teljesen kihűlt, a kanál hátuljával visszakenhetjük az oldalakra a tálcára lefolyt zselét, ekkor már nem fog újra lefolyni, és szépen körbe tudjuk vonni vele az egészet.
  5. Alufóliával óvatosan letakarva visszatesszük a hűtőbe, és minimum 2-3 órát még állni hagyjuk. De a legjobb az, ha egy egész éjszakát pihentetjük, és csak másnap szeleteljük fel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 21609
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Ajánló

Ajánlom még eperből, málnából, szederből, vagy erdei gyümölcsök keverékéből készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt egy újabb sütés nélküli finomság receptje, melynek alapjául Nyamóka Málnás-kekszes villámsütijét vettem, néhány kisebb módosítással.  Mivel így februárban semmilyen piros bogyós gyümölcsöm nincs itthon, és épp a fagyasztóban sem találtam használhatót, úgy döntöttem, hogy a gyümölcsöt reszelt csokoládéra cserélem a receptben.  Bár ehhez a variációhoz is remekül illett volna az eredeti habtejszínes bevonat, a tetején csokireszelék díszítéssel, én mégis - tovább variálva a recepten - kipróbáltam egy színtelen tortazselé bevonatot helyette. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk