r
Nosalty Logó

Vajas halgombóc, sajtos-tejszínes öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Vajas halgombóc, sajtos-tejszínes öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1328 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mélyhűtött halfilét szobahőmérsékleten kiengedjük. Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Ezután apró darabokra vágjuk vagy ledaráljuk. Én ezt a műveletet univerzális aprítógéppel végeztem.
  2. A darált halat egy méretes edénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a hideg vajat, majd összedolgozzuk 5-6 evőkanál zsemlemorzsával és egy db tojással. A masszát félretesszük addig, amíg a sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
  3. Ezután egy méretes tepsi aljára sütőpapírt teszünk. A halas masszából kanál segítségével egyforma gombócokat formálunk, amit meghempergetünk kb. 2 evőkanál zsemlemorzsában. A gombócokat 5-6 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
  4. Miután kivettük a gombócokat a sütőből, átrakjuk egy méretes kisebb tepsibe, hőálló üvegedénybe.
  5. A tejszínt sózzuk, borsozzuk és összekeverjük 3 dkg reszelt sajttal. A sajtos öntetet rámerjük a gombócokra. Ezután a tetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal. 180 C-os sütőbe téve 30-35 perc alatt megsütjük. Amikor aranybarna a teteje, a sajt rápirult a gombócokra kivesszük a sütőből.
  6. Langyosra hűtjük. Tetszőleges körettel vagy csak egy szelet puha kenyérrel kínáljuk. De egymagában köret nélkül is fantasztikus halas étel!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1175
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 15.

Ajánló

A hozzáadott zsemlemorzsa mennyisége függ a szobahőmérsékleten kiengedett, fagyasztott hal nedvességtartalmától.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas halgombóc, sajtos-tejszínes öntettel
Lizinka_ 601 recept

Mivel a halból sosem elég, ezt a nagyon ízletes és könnyű halételt ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek