r
Nosalty Logó

Vajas halgombóc, sajtos-tejszínes öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Vajas halgombóc, sajtos-tejszínes öntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

443
Kalória
32.5g
Fehérje
22.5g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
171.7g
Víz
175.5g
Koleszterin
1.3g
Rost
4.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    515.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1328 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A mélyhűtött halfilét szobahőmérsékleten kiengedjük. Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Ezután apró darabokra vágjuk vagy ledaráljuk. Én ezt a műveletet univerzális aprítógéppel végeztem.
  2. A darált halat egy méretes edénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a hideg vajat, majd összedolgozzuk 5-6 evőkanál zsemlemorzsával és egy db tojással. A masszát félretesszük addig, amíg a sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
  3. Ezután egy méretes tepsi aljára sütőpapírt teszünk. A halas masszából kanál segítségével egyforma gombócokat formálunk, amit meghempergetünk kb. 2 evőkanál zsemlemorzsában. A gombócokat 5-6 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
  4. Miután kivettük a gombócokat a sütőből, átrakjuk egy méretes kisebb tepsibe, hőálló üvegedénybe.
  5. A tejszínt sózzuk, borsozzuk és összekeverjük 3 dkg reszelt sajttal. A sajtos öntetet rámerjük a gombócokra. Ezután a tetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal. 180 C-os sütőbe téve 30-35 perc alatt megsütjük. Amikor aranybarna a teteje, a sajt rápirult a gombócokra kivesszük a sütőből.
  6. Langyosra hűtjük. Tetszőleges körettel vagy csak egy szelet puha kenyérrel kínáljuk. De egymagában köret nélkül is fantasztikus halas étel!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mivel a halból sosem elég, ezt a nagyon ízletes és könnyű halételt ajánlom kipróbálásra!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!