r
Nosalty Logó

Ütős ötös sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Ütős ötös sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 3355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 3355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és a tortaformát is kiolajozzuk.
  2. Először is egy kisebb lábasban lassú tűzön a vajat a csokival együttfelolvasztjuk.
  3. Közben a mandulát mixerben apróra daráljuk (a mandula lehet hántolt vagy héjas is).
  4. A tojássárgákat a cukorral kézimixer segítségével szép habosra, fehérre keverjük.
  5. Avajas csokihoz keverjük a mandulalisztet, majd a tojássárgás krémet.
  6. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük, és legvégén ezt is hozzákeverjük nagyon óvatosan a csokis masszához.
  7. A tésztát a tortaformába öntjük, és mehet is kb. 25-30 percre a forró sütőbe, majd az idő leteltével tűpróbát végzünk, ha nem ragad rá, akkor kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6910
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral. Az eredeti recept 150 g cukrot írt, nekem ez nagyon sok, így csak 70 g-mal készítem, így is elég édes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eme süti neve az 5 összetevőjéről és finomságáról kapta a nevét, és nem utolsó sorban, hogy ripsz-ropsz elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...