r
Nosalty Logó

Ütős ötös sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Ütős ötös sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 3355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 3355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és a tortaformát is kiolajozzuk.
  2. Először is egy kisebb lábasban lassú tűzön a vajat a csokival együttfelolvasztjuk.
  3. Közben a mandulát mixerben apróra daráljuk (a mandula lehet hántolt vagy héjas is).
  4. A tojássárgákat a cukorral kézimixer segítségével szép habosra, fehérre keverjük.
  5. Avajas csokihoz keverjük a mandulalisztet, majd a tojássárgás krémet.
  6. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük, és legvégén ezt is hozzákeverjük nagyon óvatosan a csokis masszához.
  7. A tésztát a tortaformába öntjük, és mehet is kb. 25-30 percre a forró sütőbe, majd az idő leteltével tűpróbát végzünk, ha nem ragad rá, akkor kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6909
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral. Az eredeti recept 150 g cukrot írt, nekem ez nagyon sok, így csak 70 g-mal készítem, így is elég édes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eme süti neve az 5 összetevőjéről és finomságáról kapta a nevét, és nem utolsó sorban, hogy ripsz-ropsz elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...