r
Nosalty Logó

Ünnepi gluténmentes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi gluténmentes brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 2910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az Earl Grey teafiltert forró vízzel leforrázzuk, hagyjuk pár percig, majd a teafiltert kidobjuk. A teát egy kis főzőedénybe öntjük, beleszórjuk az aszalt szilvát, és puhára főzzük fedő alatt. Kb. 10 perc.
  2. Az aszalt szilvát villával összenyomkodjuk, majd turmixgépben pürésítjük.
  3. A csokit felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat is.
  4. A tojásokat a cukorral és mézzel habosra keverjük.
  5. A tojásos keverékbe adjuk az aszalt szilva pürét, és elkeverjük.
  6. A szilvás tojásos keverékbe öntjük az olvasztott csokit, és kikeverjük.
  7. A lisztet több részletben átszitálva keverjük bele, hogy csomómentes legyen.
  8. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  9. Egy 25 cm átmérőjű formában, 25 perc alatt megsütjük. Sütés közben a duplájára emelkedik, majd hűlés közben összeesik. Ez normális.
  10. Miután teljesen kihűlt porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3941
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Ajánló

Csokoholistáknak, ínyenceknek és karácsonyra érdemes elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még férfiembereknek is ízlett, mert nem túl édes. A szilva aromája is érzékelhető benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...