r
Nosalty Logó

Ünnepi bundás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi bundás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1044 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5290 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1207 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    2287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.9 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    961 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kb. 25 cm*40 cm-es tepsit vastagon kikenünk a vaj kétharmadával. Lehetőleg zománcos vagy tapadásmentes tepsi legyen.
  2. A kalácsot 2 cm vastag szeletekre vágjuk, így 10 szelet lesz belőle a csücskökkel együtt. A kalácsszeleteket elrendezzük a tepsiben, hogy ne fedjék egymást.
  3. Egy keverőtálban kicsit felverjük a tojásokat.
  4. Hozzáadjuk a tejet, tejszínt és a fahéjat. Jól elkeverjük.
  5. A kalácsszeletekre öntjük, és letakarva a hűtőben pihentetjük egy éjszakán át.
  6. Másnap reggel a sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  7. Közben a maradék vajat felolvasztjuk közepes lángon, belekeverjük a barna cukrot. Amikor elkezd bugyborékolni, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a mézet.
  8. A beáztatott kalácsszeletekre öntjük, és a sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  9. A teteje ropogós, a szeletek alja pedig puha, tojásos lesz. Ha marad belőle, hűtőben tároljuk, és sütőben újra felmelegíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25*40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2759
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 03.

Ajánló

Ínyenceknek és édesszájúaknak melegen ajánlom! Mostantól karácsony reggeli tradíció nálunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éppen, hogy csak édeskés, kicsit fűszeres és nagyon kiadós. Előző este kell összekészíteni, így reggel lehet kicsit tovább pihizni. Karácsonyi reggelink volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...