Uborkasaláta Petruskától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
52
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
209
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 141.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
52
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3055.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 2726 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 566.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
209
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
33
kcal
Elkészítés
- Az uborkákat vékonyra gyaluljuk.
- Beletesszük egy tálba, hozzátesszük a többi hozzávalót. A fokhagymát szétnyomva. Használhatunk szárított fokhagyma granulátumot is. Villával kevergetjük egy kicsit, míg levet enged az uborka. Nem kell hozzá plusz víz, és nem kell jól besózni és kinyomni, hiszen minden fontos anyagot kimosunk úgy belőle!
- Hűtőben pihentetjük kicsit.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25152
- Feltöltés dátuma: 2012. június 18.
Ajánló
Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére, borsot és őrölt pirospaprikát szórunk rá díszítésül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Anyukámtól ellesett recept. Én így szeretem, nem a sok ecetes lével felöntve!