r
Nosalty Logó

Tűzdelt nyúl sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Tűzdelt nyúl sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4373.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 3156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pácolt és friss nyúlgerincből is készíthető. A nyúlhúst megtisztítjuk a hártyáitól.
  2. Húsát a szalonnával megtüzdeljük. (Kis lyukakat vágunk a húsba, majd a kis csíkokra vágott szalonnát a lyukakba bújtatjuk.) Besózzuk, egy órát állni hagyjuk.
  3. A zsírt vagy olajat megforrósítjuk, beletesszük a húst, melléadjuk a hagymát (én kis kockákra vágtam, és így adtam a húshoz), és ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, majd fedővel befedve pároljuk.
  4. Ha a hús puhulni kezd, ráöntjük a tejfölt, hozzátesszük a rozmaringot és tárkonyt ízlés szerint, majd sütőbe téve saját levével gyakran locsolgatva puhára sütjük.
  5. Mikor kész, a mártáshoz, ha kell, még vizet öntünk, felforraljuk, és átszűrve a húsra öntjük.
  6. Makarónival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 49664
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Hazánkban a házi nyúl fogyasztása nem elterjedt, pedig a tápértéke indokolttá tenné. Húsának nagy a fehérjetartalma, tápértéke egyenlő a marhahúséval, zamata hasonló a csirke vagy a jérce ízéhez, a belőle főzött leves vetekszik bármilyen húslevessel. Bármit készíthetünk belőle: pörkölt, paprikás, becsinált, rizses hús, tejfölös szelet, kirántott szelet, natúrszelet, húsleves, stb.  A receptet és a storyt Horváth Ilona könyvéből merítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...