r
Nosalty Logó

Túrós sütemény Irénce konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós sütemény Irénce konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti tetejéhez

A díszítéshez

Összesen 1299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti tetejéhez

A díszítéshez

Összesen 5189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti tetejéhez

A díszítéshez

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    324.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2572 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1373 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 5189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A süti tetejéhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A ledarált kekszet elkeverjük az olvasztott margarinnal.
  2. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, beletesszük a tésztát és szétterítjük. Előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
  3. A krémhez összekeverjük a túrót, a citrom reszelt héját, a rumot, a cukrot a tojássárgájával, majd lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérje habját.
  4. Ráöntjük az elősütött tésztára a krémet, és kb. 25 percig sütjük.
  5. Miután kihűlt, összekeverjük a tejfölt a vaníliás cukorral, a pudingporral, és rákenjük a süti tetejére.
  6. Díszítésnek csokireszeléket tehetünk rá. Hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38×28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5118
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy saját, kézzel írt receptes könyvem telis-tele, finomabbnál-finomabb süteményreceptekkel. Ez a recept is köztük van, és szerettem volna megosztani mással is. Könnyen elkészíthető finomság.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A süti tetejéhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...