r
Nosalty Logó

Túrós-sárgabarackos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Túrós-sárgabarackos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 4388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6532.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3503 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk.
  2. A puha vajat vagy margarint habosra keverjük, apránként belekeverjük az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és az aromát, krémmé keverjük.
  3. Egyenként alaposan eldolgozzuk benne a tojásokat, majd hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót is.
  4. A sütőporos lisztet átszitáljuk és a tejjel felváltva, két adagban a vajas krémbe keverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott sárgabarackot is.
  5. A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és kihűtjük. Befejezésül porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 22977
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Elég sűrű lesz a massza, de ne ijedjünk meg tőle, szépen meg fog sülni és finom puha lesz a kuglóf. :) Aki szereti a mazsolát, bővítheti a hozzávalókat 10 dkg-nyival és a sárgabarackkal együtt keverje a tésztába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákaptam a kuglóf sütésre, egyiket készítem a másik után. :) Nagyon finom recepteket találtam itt is, és most gazdagítanám a listát ezzel a recepttel, amit az egyik sütis könyvemben találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...