Túrós pogácsa ahogy puszedli készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
901
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
2704
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2919.1 g
-
Cink 175 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 135 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 1951 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 103.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 80 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
901
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 195.5 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8757.3 g
-
Cink 524 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 406 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1178 mg
-
Nátrium 5853 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 309.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1600 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 50 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
2704
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.3 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat, a lisztet, a túrót, a két tojást a sóval, sütőporral jól összegyúrjuk.
- A tésztát egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
- Kinyújtjuka tésztát ujjnyi vastagra. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét éles késsel berovátkázzuk.
- A pogácsákat megkenjük tojással (egész tojás kikeverve), és meghintjük szezámmaggal.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6944
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
puszedli
12 recept
Nagyon egyszerű, (a pihentetést leszámítva) gyors pogácsa. Igazán frissen finom, de 1-2 napig kosárban, bebugyolálva eláll.