Túrós pogácsa 13.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
707
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
5649
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1213.2 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
707
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.4 g
Zsír
-
Összesen 370.7 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 549 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9705.9 g
-
Cink 1312 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 2454 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 2637 mg
-
Nátrium 1776 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 631.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3479 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 288 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 3320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1917 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
5649
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.7 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
352
kcal
Elkészítés
- Nagyobb keverőtálba tesszük a lisztet, belemorzsoljuk a túrót, és megsózzuk.
- Hozzáadjuk a lereszelt sajtot (akár nagyobb lyukú reszelőn).
- Összedolgozzuk az egészet a felolvasztott margarinnal, amíg össze nem áll.
- Kisebb cipókra osztva, több részletben kinyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
- Tepsire helyezve megkenjük a pogácsák tetejét a felvert tojással.
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kicsit elkezd pirosodni a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20301
- Feltöltés dátuma: 2011. június 21.
Ajánló
Kb. 4 tepsi lesz belőle, ha 2-3 személyre sütünk, akkor lefelezhetjük az adagot, de így is hamar elfogy :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Garantáltan puha pogácsa, és az elkészítése is pofonegyszerű.