r
Nosalty Logó

Túrós pite Orsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite Orsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.8 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    213 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7638.4 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1507 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.4 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1543 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 4848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd hozzáadjuk a langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztőt. (Én porélesztőt használok, de azt is fel szoktam futtatni. Ennél a receptnél elég 1 fél csomag porélesztő)
  2. A keverékbe belekeverjük az átszitált lisztet, és jól kidolgozzuk.
  3. Két részre osztjuk, és legalább 1 órát pihentetjük. Pihenés után kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük az egyik tésztát. (Közepes tepsit használtam, nem nagyot.)
  4. A töltelékhez a túrót simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. (Én dobozos túrót használtam, sokkal krémesebb lett így.)
  5. Ezt a krémet a nyers tésztára simítjuk. Kinyújjtjuk a másik tésztát is, majd ezzel befedjük a sütinket. Megszurkáljuk villával a tetejét, és lekenjük felvert tojással.
  6. Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a teteje, ez függ a sütőtől is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14963
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem rég próbáltam ki a receptet, egy anyukámtól kapott receptes könyvből. Nagy sikere volt. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...