r
Nosalty Logó

Túrós pite Boszika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite Boszika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 4873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8737 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1688 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk.
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a többi összetevőt. Kézzel lazán hólyagosra verjük.
  3. A tésztát megfelezzük. Az egyik darabot tepsi méretűre nyújtjuk, és a vajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
  4. A túrót összekeverjük az összes összetevővel, és a kinyújtott tésztára terítjük.
  5. A másik darab tésztát is kinyújtjuk tepsi méretűre, és a töltelékre terítjük.
  6. Villával megszurkáljuk, és 200 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4023
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Ajánló

Egyszerű és könnyű, így mindenkinek ajánlom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamámtól örököltük ezt a receptet és nagyon szeretjük, mert variálható. A töltelék lehet fahéjas reszelt alma, dió vagy mák is.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...