Túrós-narancsos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alexandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
3g lapzselatin11 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
188g tehéntúró276 kcal
-
10 kcal
-
2g cointreau5 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A díszítéshez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
65g narancs22 kcal
Összesen
1030
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
12g lapzselatin42 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g cointreau18 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
4110
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
7.2g tojás9 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
6.5g rétesliszt24 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
7.4g citrom1 kcal
-
11.3g narancs4 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
32.5g tehéntúró48 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g cointreau1 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
A díszítéshez
-
4.3g étcsokoládé24 kcal
-
11.3g narancs4 kcal
Összesen
180
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2025.9 g
-
Cink 489 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 379 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.9 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 301.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 47 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 225 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
1030
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182 g
Zsír
-
Összesen 164.3 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8103.6 g
-
Cink 1957 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 1516 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 2432 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 77 mg
-
Mangán 63 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.6 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1204.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 835 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 901 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 472 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1296 micro
Összesen
4110
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.6 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
15 dkg rétesliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
6 db lapzselatin
-
1 db citrom
-
1 db narancs
-
10 dkg cukor
-
75 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cointreau
-
2 dl habtejszín
A díszítéshez
-
1 db narancs
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet és a kakaóport rászitáljuk a krémre, elkeverjük, majd a tésztát a tepsibe terítjük és sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzúk, a tésztát vízszintesen, hosszú késsel 3 felé vágjuk.
- Több rétegben hajtogatott alufólia csíkból keretet készítünk. Beletesszük az egyik, méretre vágott tésztalapot.
- A krémhez beáztatjuk a zselatint. A citrom és a narancs levét kifacsarjuk, majd összekeverjük a cukorral és a túróval. A vaníliás cukrot a túrós krémhez adjuk. Végül hozzákeverjük a likőrt. A tejszínből habot verünk, a zselatint kinyomkodjuk, felmelegítjük, majd a tejszínhabbal a túrós krémhez keverjük.
- A krémet a keretbe töltjük a tésztalapra. Miután megdermedt (kb. 40 perc) rátesszük a második lapot, majd ismét dermeszteni hagyjuk. Miután megdermedt, rátesszük a harmadik lapot is. Leemeljük róla a keretet, és felszeleteljük.
- A tortabevonót vízfürdőn felolvasztjuk, kanál segítségével a sütemény tetejére folyatjuk. A narancsot alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk, és a szeletek tetejére helyezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10349
- Feltöltés dátuma: 2010. november 23.
Receptjellemzők
Alexandra
42 recept
A család egyik kedvenc süteménye.