r
Nosalty Logó

Túrós-narancsos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Túrós-narancsos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2025.9 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    379 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8103.6 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    1516 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.6 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 4110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet és a kakaóport rászitáljuk a krémre, elkeverjük, majd a tésztát a tepsibe terítjük és sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzúk, a tésztát vízszintesen, hosszú késsel 3 felé vágjuk.
  3. Több rétegben hajtogatott alufólia csíkból keretet készítünk. Beletesszük az egyik, méretre vágott tésztalapot.
  4. A krémhez beáztatjuk a zselatint. A citrom és a narancs levét kifacsarjuk, majd összekeverjük a cukorral és a túróval. A vaníliás cukrot a túrós krémhez adjuk. Végül hozzákeverjük a likőrt. A tejszínből habot verünk, a zselatint kinyomkodjuk, felmelegítjük, majd a tejszínhabbal a túrós krémhez keverjük.
  5. A krémet a keretbe töltjük a tésztalapra. Miután megdermedt (kb. 40 perc) rátesszük a második lapot, majd ismét dermeszteni hagyjuk. Miután megdermedt, rátesszük a harmadik lapot is. Leemeljük róla a keretet, és felszeleteljük.
  6. A tortabevonót vízfürdőn felolvasztjuk, kanál segítségével a sütemény tetejére folyatjuk. A narancsot alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk, és a szeletek tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10349
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-narancsos szelet
Alexandra 42 recept

A család egyik kedvenc süteménye.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...