r
Nosalty Logó

Túrós lepény Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Túrós lepény Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 183 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6032.5 g
  • Cink
    1175 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    907 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    542 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 2207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a túróval, a tejföllel, cukorral, vaníliával, citromhéjjal és liszttel egy nagyobb keverőtálba tesszük, és botmixerrel összetörjük, hogy minél krémesebb legyen.
  3. Végül beleforgatjuk a tojásfehérje habot, és egy sütőpapírral kibélelt 25x25 cm-es tepsibe öntjük.
  4. 160 fokon, alul-felül sütésen, kb. 35 perc alatt megsütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Házi baracklekvárral kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1958
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós lepény Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Feltöltött képeket nézegettem a neten, és megakadt a tekintetem ezen a recepten. Éppen valami gyors túrós süteményt szerettem volna készíteni. A Rákóczi túróst már többször megsütöttem, így azt most nem választottam. Viszont ebben a süteményben minden benne van, ami abban is, mégis más. Ez lehet a piskótás Rákóczi túrós. Mindenki más-más adagokat írt, amit úgy ítéltem meg, hogy képtelenség lehet abból sütit sütni, így az arany középutat választottam, és magamra hagyatkoztam. Aki gyors, egyszerű, finom sütit szeretne, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...