r
Nosalty Logó

Túrós-írós pite cseresznyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Túrós-írós pite cseresznyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.9 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.7 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    606 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 2973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A feldarabolt vajat 5 dkg cukorral kikeverjük, majd hozzáadunk 1 tojást, összedolgozzuk. A végén beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a csipet sót, és tésztává gyúrjuk (linzertésztát kapunk). Frissen tartó fóliába csomagolva egy fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. A túrót, az írót, 2 tojást, a vaníliás pudingport és 7,5 dkg cukrot jól összekeverünk, és beleforgatjuk a cseresznyét.
  3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát (24-26 cm). Villával megszurkáljuk, majd ráöntjük a túrós-cseresznyés masszát.
  4. Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 150 fokon (175 fok alsó-felső sütésnél, gáz 2. fokozat) kb. 40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5222
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-írós pite cseresznyével
Adriennke26 32 recept

Az eredeti receptben a süti áfonyával készült, de nekem az épp nem volt otthon, cseresznye viszont igen, így hát ez került a pitébe.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...