r
Nosalty Logó

Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4413.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1431 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskóta alapot teljesen szokványos módon csinálom, illetve annyi eltéréssel, hogy a tojásfehérjék felverésével kezdem. Tehát a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszüka 3 evőkanál cukrot, a 3 tojássárgáját, majd a végén laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük. (Én alsó-felső sütést szoktam használni, így kb. 15 perc alatt megsül.)
  3. A túrót villával összetörjük, kb. 2 evőkanál tejföllel lazítjuk, hozzákeverjüka cukrot, vaníliás cukrot, és belereszeljüka citromhéjat.
  4. A lapzselatinra hideg vizet engedünk, majd amikor megpuhult teljesen, leöntjükróla. A puha zselatinlapocskákat felolvasztjuk, majd hozzáöntjüka túróhoz.
  5. A túrós tölteléket ráöntjüka kihűlt torta alapra.
  6. A barackok levét leöntjük,jól lecsorgatjuk, majd 6 cikkre vágjuk, és körberakjukvele a túró tetejét.
  7. Színtelen tortazseléből vékony réteget húzunka gyümölcsre. A tortazseléhez a barackbefőtt levét használjuk. Cukrot nem adunkhozzá. A tortazselé tasakján előírtaknak megfelelően készítjükel.
  8. Kb. 1 órára hűtőbe kell tenni, azután fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5330
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

3 nagyon édesszájú férfiemberrel áldott meg a sors, ezért aztán nagyon gyakran sütök. Egyik délután ott tobzódtak a konyhában, hogy édesség, édesség.... Mondtam, hogy "de hát semmi sincs itthon, alig van pár tojás". Óóó, akkor süss gyümölcstortát. Én meg megláttam a túrót a hűtőben, és úgy gondoltam, hogy eltérek a megszokottól, és a szokásos vaníliapuding helyett csinálok a gyümölcs alá egy túrós réteget. A torta fogyásának sebességéből arra következtetek, hogy ízlett nekik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...