Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
A tetejére
-
105g őszibarack konzerv76 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
Összesen
422
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
A tetejére
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
1683
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
15.6g tojás20 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
-
23.6g tehéntúró35 kcal
-
3.8g tejföl7 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
A tetejére
-
39.6g őszibarack konzerv29 kcal
-
1.1g tortazselé4 kcal
Összesen
158
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1103.3 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 166.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
422
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.2 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4413.2 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 1512 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.1 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 665.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1431 micro
-
β-crypt 370 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
1683
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.9 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
2 ek tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db lapzselatin
A tetejére
-
420 g őszibarack konzerv
Elkészítés
A tésztához
- A piskóta alapot teljesen szokványos módon csinálom, illetve annyi eltéréssel, hogy a tojásfehérjék felverésével kezdem. Tehát a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszüka 3 evőkanál cukrot, a 3 tojássárgáját, majd a végén laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet.
- Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük. (Én alsó-felső sütést szoktam használni, így kb. 15 perc alatt megsül.)
- A túrót villával összetörjük, kb. 2 evőkanál tejföllel lazítjuk, hozzákeverjüka cukrot, vaníliás cukrot, és belereszeljüka citromhéjat.
- A lapzselatinra hideg vizet engedünk, majd amikor megpuhult teljesen, leöntjükróla. A puha zselatinlapocskákat felolvasztjuk, majd hozzáöntjüka túróhoz.
- A túrós tölteléket ráöntjüka kihűlt torta alapra.
- A barackok levét leöntjük,jól lecsorgatjuk, majd 6 cikkre vágjuk, és körberakjukvele a túró tetejét.
- Színtelen tortazseléből vékony réteget húzunka gyümölcsre. A tortazseléhez a barackbefőtt levét használjuk. Cukrot nem adunkhozzá. A tortazselé tasakján előírtaknak megfelelően készítjükel.
- Kb. 1 órára hűtőbe kell tenni, azután fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5330
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
3 nagyon édesszájú férfiemberrel áldott meg a sors, ezért aztán nagyon gyakran sütök. Egyik délután ott tobzódtak a konyhában, hogy édesség, édesség.... Mondtam, hogy "de hát semmi sincs itthon, alig van pár tojás". Óóó, akkor süss gyümölcstortát. Én meg megláttam a túrót a hűtőben, és úgy gondoltam, hogy eltérek a megszokottól, és a szokásos vaníliapuding helyett csinálok a gyümölcs alá egy túrós réteget. A torta fogyásának sebességéből arra következtetek, hogy ízlett nekik.