r
Nosalty Logó

Túrós csusza nagyon másképp

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós csusza nagyon másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.9 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    395.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.3 g
  • Cink
    791 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    623 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    607 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    80 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1628 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    11366 micro
  • β-crypt
    1851 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 6149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tésztát kevés olajjal és sóval fogkeményre, majd leszűrjük és hideg vízben jól átmossuk, addig míg teljesen ki nem hűl.
  2. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és serpenyőben lassú tűzön megsütjük olyanra, mint amit a túrós csuszára szoktunk tenni. A kisült zsírját őrizzük meg.
  3. Amig a tészta fő, és a szalonna sül, elkészítjük a töleteléket: A két paprikát, egy fej lilahagymát, a metélőhagymát és a póréhagymát apró darabokra vágjuk.
  4. Ha megsült a szalonna, kiemeljük a kisült zsírjából, lecsöpögtetés után a zöldségekhez keverjük. A túrót is a zöldségekhez adjuk, és kézzel jól összedolgozzuk.
  5. Ízlést szerint borsozzuk és sózzuk. A sóval vigyázzunk, mert a túró és a szalonna is nagyon sós lehet.
  6. Kivajazzuk a tepsit.
  7. A tésztákat kis kannállal egyenként megtöltjük a túrós, zöldséges masszával. Egy-egy tésztába ne töltsünk túl sokat, annyit csak, hogy a tészta két vége kényelmesen összeérjen a tetején.
  8. A megtöltött tésztákat jó sűrűn elhelyezzük egyenként a tepsiben úgy, hogy egymásra ne kerüljenek a tészták, csak egymás mellé.
  9. Ezután az egészet meglocsoljuk a szalonna kisült zsírjával. (Nem kell az egész, ne hogy tocsogjon a zsírban.)
  10. Felvágjuk apróra a másik fej lilahagymát és a metélőhagyma másik felét is, és belekeverjük a két doboz telfölbe, majd sóval, borssal ízesítjük.
  11. Ezt a teljfölt egyenletesen rákenjük a tészta tetejére, majd sütőben megsütjük. (Addig süssük, még a tejföl alól kilógó tészták szépen megpirulnak)
  12. Tálaláskor nyakon öntjük még teljöllel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11433
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 24.

Ajánló

Ajánlom ezt az ételt minden tészta- és tejtermékimádónak annak ellenére, hogy nagyon kiadós, és nehéz abbahagyni. :) Aki nem szeretne a töltögetéssel bíbelődni, az készítheti sima csuszatésztából is, ez esetben főzés után alulra egy réteg tészta kerül, ezt meglocsoljuk egy kis szalonnazsírral, erre jön egyenletesen elkenegetve a töltelék, újabb réteg tészta, arra is egy kis zsír, majd a hagymás tejföl. Az étel elkészíthető húsmentes változatban is, ez esetben a töltelékből hagyjuk ki a szalonnát, és a zsír helyett olvasztott vajjal locsoljuk a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A túrós, sajtos, tejfölös tésztákat minden formájukban imádom. Egyik nap megláttam a zöldségesnél egy csomag óriáskagyló tésztát, ami beindította a fantáziámat. Átgondoltam, hogy mi van otthon,  amit beletölthetnék. A tészta mellé vásároltam még egy csomag metélőhagymát, így született ez a nagyon laktató, diétásnak semmiképp nem mondható, de rendkívül finom tésztaétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...