r
Nosalty Logó

Túrós batyu Okidli konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ildiko1976
Túrós batyu Okidli konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

952
Kalória
32.7g
Fehérje
149.9g
Szénhidrátok
22.1g
Zsír
118.9g
Víz
145.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
34.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 3808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A kovászhoz

  1. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a lisztet, akkor jó, ha galuska sűrűségű tésztát kapunk. Pár órát kelesztjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk kovászt, a felvert tojást, zsírt, sót. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, ezt is liszthez adjuk. Addig gyúrjuk, míg hólyagos nem lesz a tésztánk. Meleg helyen, letakarva 1-2 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, egy kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kisujjnyira nyújtjuk.
  4. A túrót villával kicsit átnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, összekeverjük.
  5. Kockákra vágjuk, és megtöltjük a bekevert túróval. Az ellentétes csücsköket egymásra hajtjuk.
  6. Tepsibe rakjuk, ott még legalább egy fél órát kelesztjük.
  7. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 175 fokon szép pirosra sütjük.
  8. Ha megsült, megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Vigyázz, nagyon hamar elfogy! Érdemes dupla adagot készíteni belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!