r
Nosalty Logó

Túrós batyu hájas kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós batyu hájas kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1697 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.4 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1697 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    326.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6525.6 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    485 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 6793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hájat hártyáitól megtisztítjuk, kaparjuk vagy ledaráljuk, és 10 dkg liszttel összegyúrjuk. Tömbbé formázzuk, és hűvös helyre tesszük.
  2. A kelt tésztához a tejet meglangyosítjuk, kevés cukrot adunk hozzá, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. A maradék 60 dkg lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást, és a rétestésztánál kissé lágyabb kelt tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük egyenletesen a hájat, vagy eljárhatunk úgy is, hogy jól lisztezett felületen akkora téglalap alakúra nyújtjuk a hájat, mint a kinyújtott élesztős tészta, amelyre ráfektetjük.
  5. Felcsavarjuk, nyújtófával kissé szétnyomkodjuk, két szélét középre hajtjuk, majd félbe, langyos helyen 30 percig pihentetjük.
  6. Majd ismét nyújtófával kissé nyújtjuk, három, majd két részbe hajtjuk, langyos 30 percig pihentetjük, majd újabb nyújtás, hajtogatás és pihentetés következik.
  7. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  8. Ekkorra már kellően réteges a tésztánk, amelyet kb. 0,5 cm vastagságú nagyobb téglalappá nyújtunk, és 10x10 cm nagyságú négyszögekre vágunk.
  9. A közepükre túrótölteléket teszünk. A tészta sarkait kissé megkenjük tojással, kicsit meghúzzuk, és a töltelék felett összecsippentjük átlósan.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy kellően távol legyenek egymástól.
  11. 10-15 percet pihentetjük, a tetejét kissé átkenjük felvert tojással.
  12. Aranysárgára sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 26762
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Ajánló

Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek hájas tésztát készíteni. Élvezem, ahogy a hajtogatás következtében kialakulnak a rétegek. A túrós batyuhoz ezúttal a kelt tésztás változatot készítettem. Talán egy fokkal lágyabb az íze, mint a sima hájas tésztának. Bevallom, mindig jól megpakolom töltelékkel a tésztát, ennek köszönhetően sülés közben szét is nyílnak a batyuk, de sebaj, az ízén ez mit sem változtat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...