r
Nosalty Logó

Túrókrémes-körtés morzsás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Túrókrémes-körtés morzsás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A tetejére

1201
Kalória
22.4g
Fehérje
159.8g
Szénhidrátok
53.8g
Zsír
173g
Víz
188g
Koleszterin
6.5g
Rost
89g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A tetejére

Összesen 1201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A tetejére

Összesen 12029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.9 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.5 g

Zsír

  • Összesen
    538.3 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11659.3 g
  • Cink
    1316 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1968 mg
  • Vas
    1034 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    4438 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1598 g
  • Cukor
    890 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1729.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4242 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2103 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2303 micro
Összesen 12029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba belerakjuk a tészta hozzávalóit, és géppel sűrű krémmé dolgozzuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát.
  3. A krémhez tálba tesszük a túrót, áttörjük, és az összes hozzávalóval együtt összekeverjük, majd a tejszínnel lazítjuk és belekeverjük az étcsoki pasztillát, s azzal már csak átforgatjuk.
  4. Elkészítjük a morzsát a tetejére, vagyis összedolgozzuk a hozzávalókat.
  5. A tepsibe lévő tészta tetejére simítjuk a túrókrémet, erre rakosgatjuk a körteszeleteket, és a tetejére szórjuk a morzsát.
  6. Előmelegített sütőbe téve, 40 percig sütjük.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8,

Nagyon megtetszett nekem is és a családnak is ez a morzsás süti recept. Most változtattam rajta annyiban, hogy a tölteléke felturbózott (ahogy a fiam mondta) a túrókrémmel, és más a gyümölcs is. Legközelebbi süti, szintén gyümölcsös lesz, de már  másfajta csodával is megpróbálkozom, remélem sikerülni fog, mint ez. Ha már a régi, hagyományos sütiket feldobjuk, új ízeket, új látványt kapunk. Izgalmas kihívás, de élvezetes dolog.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!