Túróhabos málnás pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sugarfree_dots
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
tésztához
-
13g durumliszt42 kcal
-
83 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g xilit12 kcal
töltelékhez
-
63g sovány túró59 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
13g málna7 kcal
Összesen
467
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
tésztához
-
50g durumliszt170 kcal
-
332 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g xilit48 kcal
töltelékhez
-
250g sovány túró235 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
50g málna26 kcal
Összesen
1870
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
tésztához
-
6.2g durumliszt21 kcal
-
12.4g teljes kiőrlésű liszt41 kcal
-
12.4g vaj89 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g xilit6 kcal
töltelékhez
-
31g sovány túró29 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
6.2g xilit15 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
9.9g tojásfehérje5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
6.2g málna3 kcal
Összesen
231
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
467
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 104.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 803 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 224.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 862 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 844 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 733 micro
Összesen
1870
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
5 dkg durumliszt
-
10 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
2 ek xilit
töltelékhez
-
25 dkg sovány túró
-
1 ek tejföl
-
5 ek xilit
-
1 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
tésztához
- A liszteket a sóval, xilittel összekeverjük, majd a hideg, felkockázott vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját és a többi hozzávalót. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra (légkeveréses), egy pités tálat kivajazunk, beleegyengetjük a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk villával, leterítjük sütőpapírral, nehezéket (babot, lencsét, rizst, stb.) szórunk rá, és elősütjük 20 percig.
- Ezalatt nekikezdhetünk a tölteléknek: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és pár csepp citromlével habbá verjük. A túrót krémesre keverjük a tejföllel, tojássárgájával, xilittel, vaníliával, citromlével és citromhéjjal.
- A tésztáról levesszük a nehezéket, megtöltjük a túróhabbal, és belenyomkodjuk a habba a málnaszemeket. (Vagy el is rejthetjük a málnát, a pitét még a töltelék előtt megszórjuk a málnával, és erre kanalazzuk rá túrót.)
- Ezután további 50-60 percig sütjük. Akkor jó, ha a pite tölteléke enyhén barnulni kezd. (Érdemes már a 40-45. perc környékén ellenőrizni!) A sütőt kapcsoljuk ki, résnyire nyissuk ki, és hagyjuk még egy ideig a pitét bent hűlni, hogy ne essen össze túlságosan a hab.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3581
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 07.
Ajánló
A pitét xilit helyett cukorral, tablettás édesítővel is elkészíthetjük, illetve sima finomliszttel is biztosan működik. 1 szelet 21 gramm szénhidrátot tartalmaz, xilittel készítve. Az édesítő tablettás változat esetén ez csak 14 gramm szénhidrát. Málna helyett bármilyen másik gyümölcsöt használhatunk, pl. azt, aminek épp szezonja van. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sugarfree_dots
4 recept
Ez volt a legelső édes sütemény, amit cukor- és fehérliszt mentesen készítettem el. Volt itthon túró, különféle lisztek és nagymamától kapott málna, ebből próbáltam valamit kreálni. Azóta többször is elkészítettem, mert nagyon finom és egyszerű. Muffin formákban pedig elkészíthető a mini-változat is. :)