Túrógombóc Ágica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ágica-92
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
603
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3014
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.8 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 136.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
603
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128 g
Zsír
-
Összesen 184.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6439.1 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1728 mg
-
Nátrium 1118 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.3 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 680.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 1206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
3014
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.3 g
-
Cink 105 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 49 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A morzsához
- Vajban pirított zsemlemorzsát készítünk, amelyet fedővel lefedve meleg helyre helyezünk tálalásig.
- Elkészítjük a túrógombócot. A túrót szitán áttörjük, majd keverőtálban hozzákeverjük a búzadarát, a sót és a tojásokat. Az egészet hűtőszekrénybe helyezzük, és pihentetjük.
- A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, és vizezett kézzel egyenlő méretű gombócokat formálunk belőle, amelyeket sós, forrásban lévő vízben kifőzünk. Mikor a gombócok a víz felszínére jönnek, a főzést befejezzük.
- A gombócokat szűrőkanállal kiemeljük és lecsepegtetjük, majd átforgatjuk a már elkészített zsemlemorzsában
- Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 24512
- Feltöltés dátuma: 2014. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ágica-92
47 recept
Ennek sincsen nagy storyja, ez is egy vizsgatételem, és ezt is nagyon szeretem.:) Eperrel töltve még finomabb:)