Túrógombóc 8. -vajban pirított morzsával és tejföllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1345
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
5372
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4079.5 g
-
Cink 652 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 1503 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 553 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
1345
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 247.6 g
Zsír
-
Összesen 344.8 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16317.9 g
-
Cink 2609 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1781 mg
-
Vas 2016 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 3285 mg
-
Nátrium 6011 mg
-
Réz 101 mg
-
Mangán 83 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1250.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 253 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1203 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 855 mg
-
Retinol - A vitamin: 2213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1233 micro
Összesen
5372
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730.1 g
-
Cink 117 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 90 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 54 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, fedővel letakarjuk.
- A túrót szitán áttörjük.
- Keverőtálba tesszük, és pontosan kimérjük a darát, majd hozzáadjuk.
- Beletesszük a sót, vaníliát, és a tojások sárgáját.
- Jól kikeverjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük, és a túrómasszához keverjük.
- Az összekevert masszát hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél órát pihentetjük.
- Sós, forrásban levő vízbe rakjuk a vizes kézzel formázott gombócokat.
- Óvatosan megkeverjük, és ha feljönnek a víz tetejére, akkor a főzést befejezzük.
- Ha azonnal tálaljuk, szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a morzsában.
- Tejföllel meglocsoljuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 21776
- Feltöltés dátuma: 2010. május 07.
Ajánló
Desszertnek, de akár második fogásnak is adható. Tejföl helyett kínálhatjuk különböző gyümölcsöntetekkel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jó túrógombócot nehéz készíteni. Különösen figyeljünk az anyagok pontos mérésére. Ha a túró vizes, 2-3 dkg-mal több darát tegyünk. Ha a túrónk száraz, akkor kevesebbet adjunk hozzá. Ne röstelljünk próbafőzést végezni a gombóccal, mert akkor nem ér bennünket meglepetés, ha netalántán szétfő a gombócunk. A fáradozást a végeredmény kárpótolja. Fogyaszthatjuk cukorral, édesen, de aki a sósat szereti, azzal is nyugodtan eheti.