r
Nosalty Logó

Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vargamóni
Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát a vízzel, sóval egy mikrózható tálba tesszük, lefedve kb. 10 percig magas fokozaton a mikróban melegítjük, időnként átkeverjük. Ha nem elegendő a víz, pótoljuk, de a dara ne legyen túl vizes, mert akkor lágy lesz a gombócunk.
  2. Ha a dara megpuhult, még forrón hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymákat, átkeverjük, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben felvágjuk apró kockákra a szalonnát, és egy serpenyőben megpirítjuk.
  4. Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a túrót és a juhtúrót, jó pár tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük. Összedolgozzuk a masszát.
  5. Vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat gyúrunk.
  6. A zsemlemorzsát egy serpenyőben kevés olajon kevergetve, aranybarnára pirítjuk. A gombócokat ebbe tesszük, összerázzuk, összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket a morzsa.
  7. Szalonnával és tejföllel a tetején tálaljuk, a végén megszórhatjuk kevés, apróra vágott, friss kaporral.
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11121
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 05.

Ajánló

Sztrapacska-fanok ne hagyják ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás
Vargamóni 18 recept

Egy kedves kollégámmal néhány hónapja a kaporról beszélgettünk. Ő csillogó szemmel mesélt arról, hogy a kapor milyen jól feldob néhány ételt, például a juhtúrósakat. Na, hát akkor eldöntöttem, hogy meglepen ezzel a kombinációval. Már régóta izgatta a fantáziámat a sós túrógombóc, úgyhogy végül a juhtúró ebbe került, kapor pedig tejföl kíséretében a tetejére.  Smith-ék kukoricadarás túrógombócának régóta rajongója vagyok, úgyhogy  -  bár más arányokkal, de - az Ő receptjük alapján dolgoztam (remélem nem bánják - szerintem jótól tanulni nem szégyen :) ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...