Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vargamóni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
38g kukoricadara136 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
-
63g víz0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
776
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
150g kukoricadara543 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
250g víz0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
60g zsemlemorzsa237 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
3101
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
12.5g kukoricadara45 kcal
-
20.9g tehéntúró31 kcal
-
8.3g juhtúró24 kcal
-
20.9g víz0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.7g tejföl33 kcal
-
12.5g füstölt szalonna82 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
260
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985.2 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 157.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
776
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 224.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3940.9 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1230 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 629.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2041 micro
Összesen
3101
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
-
0.8 bögre kukoricadara
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg juhtúró
-
2.5 dl víz
-
2 gerezd fokhagyma
-
6 ek zsemlemorzsa
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
2 dl tejföl
-
15 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- A kukoricadarát a vízzel, sóval egy mikrózható tálba tesszük, lefedve kb. 10 percig magas fokozaton a mikróban melegítjük, időnként átkeverjük. Ha nem elegendő a víz, pótoljuk, de a dara ne legyen túl vizes, mert akkor lágy lesz a gombócunk.
- Ha a dara megpuhult, még forrón hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymákat, átkeverjük, hagyjuk kihűlni.
- Közben felvágjuk apró kockákra a szalonnát, és egy serpenyőben megpirítjuk.
- Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a túrót és a juhtúrót, jó pár tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük. Összedolgozzuk a masszát.
- Vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat gyúrunk.
- A zsemlemorzsát egy serpenyőben kevés olajon kevergetve, aranybarnára pirítjuk. A gombócokat ebbe tesszük, összerázzuk, összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket a morzsa.
- Szalonnával és tejföllel a tetején tálaljuk, a végén megszórhatjuk kevés, apróra vágott, friss kaporral.
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11149
- Feltöltés dátuma: 2011. március 05.
Ajánló
Sztrapacska-fanok ne hagyják ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vargamóni
18 recept
Egy kedves kollégámmal néhány hónapja a kaporról beszélgettünk. Ő csillogó szemmel mesélt arról, hogy a kapor milyen jól feldob néhány ételt, például a juhtúrósakat. Na, hát akkor eldöntöttem, hogy meglepen ezzel a kombinációval. Már régóta izgatta a fantáziámat a sós túrógombóc, úgyhogy végül a juhtúró ebbe került, kapor pedig tejföl kíséretében a tetejére. Smith-ék kukoricadarás túrógombócának régóta rajongója vagyok, úgyhogy - bár más arányokkal, de - az Ő receptjük alapján dolgoztam (remélem nem bánják - szerintem jótól tanulni nem szégyen :) ).