r
Nosalty Logó

Túró rudi torta ildibaba konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ildibaba
Túró rudi torta ildibaba konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3869 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.2 g
  • Cink
    145 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    67 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7553.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1754 micro
Összesen 3869 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a szódabikarbónát és a tojások keményre felvert habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lánggal kb. 16 percig sütjük. Sütés után vizes konyharuhára borítjuk, és felcsavarjuk, mint a piskótatekercset.
  3. A vaníliás pudingport a csomagoláson leírtaknak megfelelően megfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a túrót és a reszelt citromhéjat. A túrót érdemes krumplinyomón áttörni.
  4. A tésztát megtöltjük a túrós krémmel. Nem tekerjük fel, mint a piskótatekercset, hanem a két szélét behajtjuk a töltelék alá.
  5. A tortabevonót felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kakaós tekercset. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy jól megdermedjen rajta a csokoládé.
  6. A fehér marcipánmasszát kinyújtjuk a vékonyan porcukrozott konyhapulton. A nyújtódeszkába könnyen beleragad. Sajnos csak ilyen cakkos szélűre sikerült, de így úgy néz ki, mintha most bontották volna ki a túró rudit.
  7. A fehér marcipánmasszát ráigazítjuk a csokis tekercsre, és kisebb pogácsaszaggatóval lyukakat szúrunk ki belőle. A piros marcipánmasszát is kinyújtjuk, és ugyanazzal a pogácsaszaggatóval ebből is kis lyukakat szaggatunk, a fehér marcipánmasszán lévő lyukakba helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7711
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túró rudi torta ildibaba konyhájából
ildibaba 1 recept

A lányom imádja a túró rudit, egész nap azt enné. Gondoltam, szülinapja alkalmából meglepem vele. Csak a második próbálkozásra sikerült, és ez sem lett a legszebb, de szívből készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...