r
Nosalty Logó

Túró rudi torta ildibaba konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ildibaba
Túró rudi torta ildibaba konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

431
Kalória
18.4g
Fehérje
48.8g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
69.5g
Víz
140.9g
Koleszterin
3.2g
Rost
37.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3869 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.2 g
  • Cink
    145 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    67 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7553.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    625.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1754 micro
Összesen 3869 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a szódabikarbónát és a tojások keményre felvert habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lánggal kb. 16 percig sütjük. Sütés után vizes konyharuhára borítjuk, és felcsavarjuk, mint a piskótatekercset.
  3. A vaníliás pudingport a csomagoláson leírtaknak megfelelően megfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a túrót és a reszelt citromhéjat. A túrót érdemes krumplinyomón áttörni.
  4. A tésztát megtöltjük a túrós krémmel. Nem tekerjük fel, mint a piskótatekercset, hanem a két szélét behajtjuk a töltelék alá.
  5. A tortabevonót felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kakaós tekercset. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy jól megdermedjen rajta a csokoládé.
  6. A fehér marcipánmasszát kinyújtjuk a vékonyan porcukrozott konyhapulton. A nyújtódeszkába könnyen beleragad. Sajnos csak ilyen cakkos szélűre sikerült, de így úgy néz ki, mintha most bontották volna ki a túró rudit.
  7. A fehér marcipánmasszát ráigazítjuk a csokis tekercsre, és kisebb pogácsaszaggatóval lyukakat szúrunk ki belőle. A piros marcipánmasszát is kinyújtjuk, és ugyanazzal a pogácsaszaggatóval ebből is kis lyukakat szaggatunk, a fehér marcipánmasszán lévő lyukakba helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30

A lányom imádja a túró rudit, egész nap azt enné. Gondoltam, szülinapja alkalmából meglepem vele. Csak a második próbálkozásra sikerült, és ez sem lett a legszebb, de szívből készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!