r
Nosalty Logó

Túró rudi őzgerincben cam konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cam22
Túró rudi őzgerincben cam konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 2601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5968.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 2601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  3. Ha már egységes a massza, akkor óvatosan elkeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habbal.
  4. Egy őzgerincformát kikenünk a kókuszzsírral, beszórjuk a liszttel, majd beleöntjük a tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kell, takarjuk le alufóliával, de még mielőtt betoljuk a sütőbe. Sütés alatt a sütőajtót ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik. Miután kivettük, még 10 percig hagyjuk letakarva. (Persze annyira felnyithatjuk, hogy tűpróbával ellenőrizzük.)

Hozzávalók a krémhez

  1. A túrót keverjük el a mézzel, a lime levével és lereszelt héjával.
  2. A tejszínt verjük keményre a habfixálóval, majd keverjük össze a túróval. Amíg a tészta teljesen ki nem hűl, addig tegyük a hűtőbe.
  3. Miután a tészta kihűlt, szeleteljük 3 részre, és töltsük meg a krémmel. Hagyjunk annyi krémet, hogy kívülről is be tudjuk vele vonni.
  4. Lehet, hogy lágynak tűnik a krém, de ne ijedjünk meg!

Hozzávalók a csokimázhoz

  1. A csokit gőz felett olvasszuk fel.
  2. A vizet főzzük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Arra kell figyelni, hogy a tejszín ne legyen felforralva, csak melegítve.
  3. A felolvasztott csokit adjuk a tejszínhez, keverjük simára, és már mehet is a túró rudink tetejére.
  4. Minimum 3 órát tartsuk hűtőben, mielőtt felvágjuk, de a legjobb az, ha egy éjszakán át nem bántjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x10x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19548
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámtól kaptam a receptet, de kicsit átdolgoztam. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...