Tükörtojás-kosárka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vargamóni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
686
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1373
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1142.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 180.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
686
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 91.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2285.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 1306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 361.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 513 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
1373
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Vágjuk kis kockákra a sonkát vagy bacont. Süssük pirosra egy serpenyőben.
- A serpenyőből szedjük ki a sonkát, tegyük félre, és ugyanebben a serpenyőben kevés olajon karamellizáljuk a hagymát. Akkor jó, ha szép barna (de nem égett!) és édes. Legyünk türelmesek, mert nem dinsztelt hagymára van szükségünk. Ha kész, tekerjünk rá egy kevés frissen őrölt borsot, és tegyük félre. (Ha a sonka vagy szalonna elég sós, nem kell sózni.)
- 4 szufléformát vagy egy muffintepsi mélyedéseit alaposan kenjük ki olajjal vagy vajjal.
- A rétestésztát vágjuk 4 felé. (Ha van türelmünk, a tésztákat egyenként megkenhetjük olvasztott vajjal vagy olajjal.)
- A tésztákkal béleljük ki a formákat. Kanalazzunk a fészkekbe egy-egy adag hagymát, majd sonkát. A tetejükre egy-egy tojást helyezzünk óvatosan. (Ezt először egy kis pohárba üssük fel, így könnyebb lesz.)
- Előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük. Akkor jó, ha a fehérje már megszilárdult, de a tojássárgája még éppen folyós. (Ha muffintepsiben készítjük, az üres mélyedésekbe töltsünk vizet, hogy a forma ne menjen tönkre.)
- Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5500
- Feltöltés dátuma: 2011. március 29.
Ajánló
Villantós reggeli vagy valamilyen salátára ültetve, könnyű ebéd vagy vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vargamóni
18 recept
Unatkozott a mélyhűtőmben egy kevés réteslap. A TV-Paprika Magazin receptje így épp kapóra jött. Ez a klasszikus ham and eggs elegáns változata.