Tsvetaeva pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
28g vaj203 kcal
-
0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
töltelék
-
50g feketeribizli31 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
tetejére
-
3g porcukor13 kcal
Összesen
549
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
töltelék
-
300g feketeribizli185 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
tetejére
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
3288
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
-
17.3g finomliszt63 kcal
-
14.7g vaj106 kcal
-
0 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
töltelék
-
26g feketeribizli16 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
17.3g tejföl34 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
tetejére
-
1.7g porcukor7 kcal
Összesen
285
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
549
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 193.6 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1947 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 870 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 535.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 534 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 1562 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
3288
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
17 dkg vaj
-
1 ek tejföl
töltelék
-
30 dkg feketeribizli
-
6 ek cukor
-
200 g tejföl
-
2 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
tetejére
-
1 púpozott ek porcukor
Elkészítés
tésztához
- A lisztbe beletesszük a szódabikarbónát, és jól elkeverjük. Ezután összedörzsöljük a vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg leszemezzük a ribizlit.
töltelék
- A tésztacipóból egy 3-4 mm vékony kör alakú lapot nyújtunk. Ezzel a tésztalappal kibélelünk egy kivajazott, kör alakú tortaformát. Nem baj, ha a tészta csak a tortakarima feléig ér! A tésztára szórjuk a leszemezett fekete ribizlit, és meghintjük egy evőkanál cukorral.
- A tejfölt egy nagyobb tálban elkeverjük a tojásokkal, az 5 evőkanál cukorral és a liszttel. Ezt az öntetet egyenletesen ráöntjük a tortaformában várakozó ribizlire.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és langyosan kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2227
- Feltöltés dátuma: 2017. július 20.
Ajánló
A cukor mennyiségét ízlésünknek megfelelően változtathatjuk. Ha maradna a sütiből, és teljesen hideg, akkor 20 másodpercre tegyük be a mikróba, és ismét élvezhetjük a pite fantasztikus ízét!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
607 recept
Ez a nagyszerű desszert egy orosz írónőről kapta a nevét. A klasszikus Tsvetaeva pite savanykás almából készül. Én most alma helyett a kertünkben termő fekete ribizlit használtam, de a tészta és a tejfölös öntet, valamint az elkészítés módja az eredeti recept alapján készült.