r
Nosalty Logó

Tsvetaeva pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tsvetaeva pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    534 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 3288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztbe beletesszük a szódabikarbónát, és jól elkeverjük. Ezután összedörzsöljük a vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg leszemezzük a ribizlit.

töltelék

  1. A tésztacipóból egy 3-4 mm vékony kör alakú lapot nyújtunk. Ezzel a tésztalappal kibélelünk egy kivajazott, kör alakú tortaformát. Nem baj, ha a tészta csak a tortakarima feléig ér! A tésztára szórjuk a leszemezett fekete ribizlit, és meghintjük egy evőkanál cukorral.
  2. A tejfölt egy nagyobb tálban elkeverjük a tojásokkal, az 5 evőkanál cukorral és a liszttel. Ezt az öntetet egyenletesen ráöntjük a tortaformában várakozó ribizlire.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2225
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 20.

Ajánló

A cukor mennyiségét ízlésünknek megfelelően változtathatjuk. Ha maradna a sütiből, és teljesen hideg, akkor 20 másodpercre tegyük be a mikróba, és ismét élvezhetjük a pite fantasztikus ízét!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tsvetaeva pite
Lizinka_ 604 recept

Ez a nagyszerű desszert egy orosz írónőről kapta a nevét. A klasszikus Tsvetaeva pite savanykás almából készül. Én most alma helyett a kertünkben termő fekete ribizlit használtam, de a tészta és a tejfölös öntet, valamint az elkészítés módja az eredeti recept alapján készült.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...