r
Nosalty Logó

Tripla diótorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Era1980
Tripla diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

krém

tészta

díszítés

Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

krém

tészta

díszítés

Összesen 4208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

krém

tészta

díszítés

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    374.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3611.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 4208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

krém

tészta

díszítés

Elkészítés

krém

  1. A krémhez a cukrot a vízzel felfőzzük egy kis lábasban.
  2. Hozzátesszük a diót, majd a darabokra vágott vajat. Addig keverjük, míg elolvad a vaj.
  3. Várunk teljes kihűlésig.
  4. A krémet áttesszük egy műanyag tálba, és a robotgép keverőjével habosodásig, kb. 5 percig keverjük.

tészta

  1. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk. A banánokat meghámozzuk. Mindkettőt turmixgépben pépesítjük.
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. 2 db, 17 átmérőjű szilikon tortaformát egy tepsire helyezünk.
  4. Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét habbá verjük.
  5. A tojássárgáját összekeverjük az alma- és banánpéppel, majd a dióval.
  6. A tojásfehérjét óvatosan keverjük a sárga masszához.
  7. A masszát kétfelé porciózzuk, és a tortaformákba öntjük.
  8. Légkeveréses üzemmódban, 180 Celsius fokon, 25 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
  9. 15 percig hagyjuk a formákban hűlni, utána kivesszük, és várunk teljes kihűlésig.

díszítés

  1. Összeállítjuk a tortát. A krém felét az egyik tortalapra simítjuk.
  2. Ráborítjuk a második tortalapot. Rásimítjuk a krém másik felét. Ha jut az oldalára, azt is megkenjük.
  3. A szép fél szem diókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 387
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tripla diótorta
Era1980 22 recept

A tripla diótorta krémje, tésztája és díszítése is diót tartalmaz. Beilleszthető glutén- és laktózmentes diétába is. Most cukormentes, vagyis eritrites változatban készült el, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

krém

tészta

díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...