r
Nosalty Logó

Tradicionális pasta alla Norma

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Tradicionális pasta alla Norma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Összesen 1748 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Összesen 6991 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1611 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 1748 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    536.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    373 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5759.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    646 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1481 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    6442 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4883 micro
Összesen 6991 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    963 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 261 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, majd felkockázzuk. Egy szűrőbe tesszük és alaposan besózzuk, majd egy tál felett hagyjuk lecsöpögni nagyjából 30 percig.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat felkockázzuk, majd egy teáskanál sóval, három szál bazsalikommal és három héjas gerezd fokhagymával feltesszük főni. Közepes lángon, fedő alatt addig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom teljesen szét nem fő.
  3. A bazsalikomot és fokhagymát eltávolítjuk, majd a paradicsomot passzírozón vagy sűrű szitán átdolgozzuk. Az így kapott paradicsomszószt visszatesszük a tűzre egy gerezd héjas fokhagymával és egy szál bazsalikommal és alacsony lángon hagyjuk rotyogni, míg be nem sűrűsödik kissé.
  4. A sütésre is alkalmas extraszűz olívaolajat felhevítjük. A lecsöpögött padlizsánkockákat papírtörlővel szárazra töröljük, majd adagonként aranybarnára sütjük. Ismét papírtörlőre szedjük, a sütőolajból pedig félreteszünk egy keveset.
  5. A tésztának vizet forralunk. A paradicsomszószhoz adunk két evőkanál padlizsános sütőolajat valamint két evőkanál extraszűz olívaolajat. A rigatonit al dentére főzzük, majd elkeverjük a paradicsomszósszal és a sült padlizsánnal.
  6. A tálaláshoz készíthetünk pár szelet sült padlizsánt is a kockákhoz hasonló módszerrel, de nem kötelező. Reszelt pecorino sajttal és friss bazsalikomlevelekkel, azon melegében tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3452
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 06.

Receptkategóriák

Tradicionális pasta alla Norma
Lakos Benedek 373 recept

Szicília egyik legismertebb tésztája egy híres olasz operáról kapta a nevét... vagy mégsem? Az elnevezésről több elmélet is fennáll: az egyik szerint Vincenzo Bellini zeneszerző Norma című operájának estéjére készítette el először egy lelkes szakács, míg mások egy borzasztóan elégedett háziúr felkiálltásának (Signora Saridda, chista è ʼna vera Norma=Saridda asszony, ez egy kész mestermű) tulajdonítják. A valóság valahol nekünk mindegy is, a lényeg, hogy egy hamisítatlanul mediterrán tésztaételről van szó, amit otthon sem ördöngösség elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...