r
Nosalty Logó

Tradicionális minestrone

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Tradicionális minestrone: olasz zöldségleves friss petrezselyemmel, kenyérrel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

117
Kalória
4.6g
Fehérje
16.6g
Szénhidrátok
4.2g
Zsír
132.9g
Víz
1.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
3.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A minestronéhoz

Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A minestronéhoz

Összesen 1167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A minestronéhoz

Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    603 micro
  • β-karotin
    2192 micro
  • β-crypt
    437 micro
  • Likopin
    549 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3455.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1328.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6034 micro
  • β-karotin
    21916 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    5491 micro
  • Lut-zea
    12681 micro
Összesen 1167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    1125 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    282 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

A minestronéhoz

  1. Az aprított hagymát, karikázott póréhagymát, karikázott zellert és apró kockákra vágott répát az olajjal egy nagy lábosba tesszük, majd alacsony lángon, fedő alatt, rendszeresen megkeverve puhára főzzük 5-7 perc alatt.
  2. A zöldfűszereket zsineggel egy csokorba kötjük, majd a hagymás alaphoz adjuk.
  3. Először a lassabban puhuló zöldségeket tesszük a fazékba: a kockázott sütőtököt és burgonyát, valamint a rózsákra szedett karfiolt. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd forrásig melegítjük. Ekkor lefedjük, majd alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek.
  4. Ekkor hozzáadjuk a gyorsan puhuló zöldségeket is: a felkockázott cukkinit, a mirelit zöldborsót, a konzervbabot és a paradicsomkonzervet. Hozzáadjuk a fazékhoz a parmezánhéjat is, majd tovább rotyogtatjuk a levest, míg a cukkini is megpuhul. Azon melegében, olívaolajjal és friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a szezon legzamatosabb zöldségeiből, képes jóllakatni egy népesebb családot is. Lássuk most a legalapvetőbb verziót, majd variáljuk kedvünk, ízlésünk és az adott hónap szerint!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!