r
Nosalty Logó

Toscan focaccia - lepénykenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Toscan focaccia - lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    2079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15872.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    12475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1002.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    940 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 5909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt és a cukrot a langyos vízzel egy pohárban összekeverjük, folpack-kal lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  2. Az olajat összekeverjük a sóval, és a felfutott élesztőhöz keverjük. Apránként a liszthez adjuk, miközben eldolgozzuk benne. A végén a kukoricalisztet egyben adjuk hozzá. Lágy, száraz tésztát kapunk.
  3. Megkenjük olívaolajjal, és visszatesszük a keverő tálba, lefedjük folpack-kal, és kb. 1 órát hagyjuk kelni.
  4. Utána kinyomkodjuk belőle a buborékot, kettéválasztjuk, és 2 dbtéglatest alakú formát készítünk belőle húzással, a kezünkkel. Semmi esetre se használjunk nyújtófát. Az elején kicsit nehéz lesz nyújtani, ekkor adjunk a tésztának 1-2 perc pihenőt, s utána már szépen lehet formálni.
  5. Majd lefedjük törölgető ruhával, és fél órát kelesztjük még meleg helyen.
  6. Ha kész, az ujjunkkal apró lyukakat nyomunk a tésztába, ráöntjük az olívaolajat a tésztára, megszórjuk durva szemű tengeri sóval és rozmaringgal, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Amikor kivettük, ecsettel megkenjük olívaolajjal, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12883
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Focacciaból, vagyis lepénykenyérből nagyon-nagyon sok fajtával lehet találkozni Olaszországban. Van kelt tésztás vastag, kelt tésztás vékony, pizza tészta jellegű, egyszóval nagyon sok. Én most igazán finomat készítettem, melyet Toscanaban volt szerencsém először enni még évekkel ezelőtt.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...