Tortilla kukoricaliszttel
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38g kukoricaliszt136 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
71 kcal
-
50g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g só0 kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g kukoricaliszt545 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
200g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
7g só0 kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
27.5g kukoricaliszt100 kcal
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
-
36.7g víz0 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
-
1.3g só0 kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1313.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5252.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 3205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 232.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
-
15 dkg kukoricaliszt
-
15 dkg finomliszt
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 dl víz
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 tk só
Elkészítés
- A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a sütőport.
- A langyos vizet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztát gyúrunk.
- 10 darab egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket letakarva 20 percig pihentetjük.
- A tésztagolyókat lisztezett deszkán nagyon vékonyra (0,5-1 mm) kinyújtjuk (sütéskor úgyis megnő a vastagsága) úgy, hogy 20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. A nyers tortilla tésztát forró vaslapon, vagy teflon serpenyőben olaj hozzáadása nélkül sütjük ki. A tortilla akkor kész, ha a tészta sütéskor felhólyagosodik, vagy a széle felkunkorodik, ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 287
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 78841
- Feltöltés dátuma: 2013. március 11.
Ajánló
Enyhén fokhagymás tejföl-natúr joghurt keverék öntetnek, sokféle zöldség Julienne-re vágva és kevés husi (ennyi tortillához nálunk elég 2 csirkemell). A húst én kétféleképp készítem bele: 1. Feketeköményes csirkemell 2. A csirkemellet apró kockákra vágom, kevés olajra egy serpenyőbe teszem, sózom, borsozom és kb. 10-15 dkg hámozott aprított paradicsomot teszek rá éééés cayenne borsot. Addig sütöm, míg elillan szinte teljesen a leve, s csak a zamatos pipihús marad. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kifejezetten olyan tortillát szerettem volna készíteni, ami kukoricalisztből készül. Ezt a receptet évekkel ezelőtt a neten találtam, de már nem lelem, így nem tudom megnevezni a forrását. De azóta is e szerint készítem, mert minden szempontból imádjuk. Én 28 centis serpenyőben 8 db-ot készítek, így azért már jóval könnyebb összepasszintani a két végét még megtöltve is, nem úgy, mint első alkalmakkor, amikor még a "normál méretű" serpenyőmben készítettem. Azonban ízélmény tekintetében abszolút lényegtelen tortillánk mérete. :o) A tortilla tésztája az alaprecept szerint kukoricalisztből készül, ami elég könnyen kiszárad és törik, ha viszont a kukoricaliszthez búzalisztet fele-fele arányban adunk, akkor nem fog törni és kiszáradni, így könnyen tudunk feltekerhető tortilla tekercset is készíteni. A tortilla készülhet tisztán búzalisztből is, ezáltal könnyebb vele dolgozni, és másnapra sem szárad ki.