adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
284
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1136
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
284
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3525.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 684 mg
-
Nátrium 2398 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 951 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
1136
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Alaposan megmossuk a krumplikat.
- Ezután héjában félig megfőzzük a krumplikat sós vízben. (Ne legyen teljesen puha, sem kemény, kb. 15 perc.)
- Kiolajazunk finoman egy tepsit, majd a beletesszük a burgonyákat, és krumplinyomóval kétszeres méretűre lapítjuk őket.
- Olívaolajba vagy felolvasztott vajba keverünk 1 tk sót, frissen őrölt borsot, kakukkfüvet és egy kis fokhagyma granulátumot, majd megkenjük a krumplikat a fűszeres zsiradékkal.
- Végül betoljuk a forró sütőbe annyi időre, míg szépen megpirulnak.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16669
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.
Ajánló
Köretként húsok, halak mellé. Ha főételként szeretnénk, szórjuk meg füstölt lazaccal vagy virslikarikákkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Baribon
5 recept
Egy grillpartira készülődve fedeztem fel egy nemzetközi szakácskönyvben, egyszerű és nagyon ízletes.