adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g fejtett bab416 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
35 kcal
-
17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
486
kcal
- 18% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
66 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1946
kcal
- 18% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
69.9g fejtett bab233 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
23.8g vöröshagyma9 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
273
kcal
- 18% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1029.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
486
kcal
- 18% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.9 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4119 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 1257 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 991 mg
-
Foszfor 1627 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 81 mg
VÍZ
-
Összesen 201.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1975 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
1946
kcal
- 18% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés
- A babot egy éjszakára beáztatjuk.
- Másnap feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk egészben (héj nélkül) a fokhagymát és a félbevágott hagymát. Megsózzuk.
- Miután felforrt, kicsire vesszük a lángot, és fedő alatt megfőzzük.
- Miután már puha lett, a főzővízzel együtt (amit lehet pótolni kell időnként a főzés alatt) átpaszírozzuk.
- Olajból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a babhoz.
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 135
- Össznézettség: 46279
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Ajánló
Feltétnek jó választás az olajon megpirított hagyma.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mint minden hüvelyes, a fehérbab is gazdag protein-és rostforrás.