r
Nosalty Logó

Török zöldséges hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Török zöldséges hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2070.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    307 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ahúst felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk, lehúzzuk a héját. A paprikát kicsumázzuk, a padlizsánszárát levágjuk, a krumplit meghámozzuk. A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
  2. Forró vajon fehéredésig pirítjuk a kockára vágott húst, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt rövid ideig, kevergetve pároljuk. Belekeverjük a zöldségeket, és együtt 5 percig pároljuk.
  3. 2 csésze vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
  4. Az egészet 40-50 percig pároljuk fedő alatt (ha pulykából készítjük, csak 20-30 percig)
  5. Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 41720
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

Alapanyagát tekintve közel áll a mi lecsónkhoz, az elkészítés sorrendje azonban megváltoztatja az ízeket. Csináltam már bográcsban is, nagyon finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Török zöldséges hús
8zsuzsa8 210 recept

Német nyelvű török szakácskönyvben bukkantam erre a kitűnő egytálételre. Igaz, kicsit egyszerűsítettem rajta, mert a padlizsánból cifrázott szeleteket kellett volna vágni, és a húsos ragut ráhalmozni a recepthez tartozó fénykép szerint. A felkockázással viszont nagyon leegyszerűsödött az elkészítése. Nagyon kiadós, még télen sem ördöngösség a hozzávalók beszerése. Ami elhagyhatatlan belőle, az a vaj - ez ad neki finom, selymes ízt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...