Török zöldséges hús
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g marhahús178 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
75g zöldpaprika12 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
357
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g marhahús710 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1423
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19.9g marhahús28 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
11.9g paradicsom2 kcal
-
11.9g zöldpaprika2 kcal
-
8g burgonya5 kcal
-
15.9g padlizsán4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
19.9g víz0 kcal
Összesen
57
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 517.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
357
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.6 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2534.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 1434 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2070.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 295 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 538 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 1982 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1368 micro
Összesen
1423
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 307 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek vaj
-
3 db paradicsom
-
3 db zöldpaprika
-
2 közepes db burgonya
-
1 db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 kávéskanál fűszerpaprika
-
5 dl víz
Elkészítés
- Ahúst felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk, lehúzzuk a héját. A paprikát kicsumázzuk, a padlizsánszárát levágjuk, a krumplit meghámozzuk. A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
- Forró vajon fehéredésig pirítjuk a kockára vágott húst, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt rövid ideig, kevergetve pároljuk. Belekeverjük a zöldségeket, és együtt 5 percig pároljuk.
- 2 csésze vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
- Az egészet 40-50 percig pároljuk fedő alatt (ha pulykából készítjük, csak 20-30 percig)
- Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 327
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 41720
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.
Ajánló
Alapanyagát tekintve közel áll a mi lecsónkhoz, az elkészítés sorrendje azonban megváltoztatja az ízeket. Csináltam már bográcsban is, nagyon finom lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Német nyelvű török szakácskönyvben bukkantam erre a kitűnő egytálételre. Igaz, kicsit egyszerűsítettem rajta, mert a padlizsánból cifrázott szeleteket kellett volna vágni, és a húsos ragut ráhalmozni a recepthez tartozó fénykép szerint. A felkockázással viszont nagyon leegyszerűsödött az elkészítése. Nagyon kiadós, még télen sem ördöngösség a hozzávalók beszerése. Ami elhagyhatatlan belőle, az a vaj - ez ad neki finom, selymes ízt.