r
Nosalty Logó

Török töltött burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Török töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A feltétekhez (tetszés szerint)

Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A feltétekhez (tetszés szerint)

Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A feltétekhez (tetszés szerint)

Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    394 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A feltétekhez (tetszés szerint)

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyákat megmossuk, és egyenként alufóliába csomagolva forró sütőbe téve 1 óra alatt megsütjük őket.
  2. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, a burgonyákat pedig fogyasztásig benthagyhatjuk, akár fél-1 órán keresztül is elég melegek maradnak a továbbiakhoz.
  3. Előkészítjük a tetszés szerinti feltéteket.
  4. Közvetlenül fogyasztás előtt elővesszük a forró krumplikat, kicsomagoljuk, kisebb tálakba/ tányérokba helyezzük őket. Hosszában felvágjuk, és kettéhajtjuk a képen is látható módon. A belsejüket villával óvatosan kikapargatjuk, összetörjük, a burgonya közepébe igazítjuk.
  5. Rádarabolunk 1 tk vajat, sózzuk kicsit, és megszórjuk 1 ek reszelt sajttal. Majd mikor a sajt már szépen megolvadt, villával vigyázva összekeverjük a burgonya tartalmát.
  6. Tetszés szerinti feltétekkel tálaljuk, majd azokat szépen ráhalmozzuk. (Nekünk talán furcsa lehet, de kinn bizony jár mellé a ketchup és a majonéz is.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15666
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Remek gyors vacsora, ami nem mellesleg a sokféle feltétnek köszönhetően igen jól alkalmazkodik a család kis és nagy tagjainak eltérő ízléséhez. Én most ezeket a feltéteket készítettem elő, ez egy hagyományos és egyszerű megoldás. No de készíthetünk hozzá bármilyen húsos vagy zöldséges ragut is, a variációknak csak a képzelet és az ízlés szab határt. Figyelem! A hozzávalók /FŐ értendők!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első nyár az alanyai tengerparton és éjszakában... örökké csodás emlék marad. Ott volt szerencsém először ehhez az ételhez egy kis gyorsétteremben, amit ha párom nem ajánlgat oly hevesen, magamtól valószínűleg meg sem kóstolok. Szerencsére kipróbáltam, és azóta én is csatlakoztam a kumpir-rajongók és immáron készítők széles táborához. Plusz egy-két kép itt.

Hozzávalók

A burgonyához

A feltétekhez (tetszés szerint)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...