Török baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Jucus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
2377
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
9507
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 135.8 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.9 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 158.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 865 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
2377
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 108.7 g
Zsír
-
Összesen 543.1 g
-
Telített zsírsav 269 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1075 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2508.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1529 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1107.6 g
-
Cukor 822 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 634.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3459 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 3355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1267 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3483 micro
Összesen
9507
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sziruphoz 5,3 dl vizet egy kisebb edényben elkeverjük a cukorral, a citromlével és a rózsavízzel, majd kb. 5 percig forraljuk. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a pisztáciát apróra törjük vagy ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, és a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Egy kb. 25 x 35 cm-es tepsit kikenünk vajjal, és rétegesen belefektetjük a tésztalapok felét. A legfelső réteget vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és egyenletesen elosztjuk rajta a pisztáciát. A maradék tésztával folytatjuk a rétegezést úgy, hogy közben az utolsó 3-4 lapot vékonyan megkenjük vajjal. A túllógó tésztaszéleket egy éles késsel levágjuk. Ezután a baklavát kisebb négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk, leöntjük a maradék olvasztott vajjal, és 35-40 percig sütjük, amíg a teteje egyenletesen piros és ropogós lesz. A sütőből kivéve a vágások mentén késsel rásegítünk, hogy a kis sütemények elkülönüljenek.
- Végül a még forró baklavát meglocsoljuk a cukorsziruppal, és legalább 4 órát hűlni hagyjuk. Ezalatt a szirupot teljesen beszívja.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 2246
- Feltöltés dátuma: 2021. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jucus
1 recept